Sivut

tiistai 20. joulukuuta 2011

Kuulumisia

Eilen olin ensimmäistä päivää siellä (tulevassa) harjottelupaikassa. Työkkäri edelleen työstää kai sopimuksia tai jotain, ei ole vielä soittoa kuulunut sieltä päin. Olin siis eilen ja menen taas huomenna töihin sinne, tallinomistaja maksaa bensarahat ja vähän vaivan palkkaa. Äitini autolla kuljen, kun ei se meidän auto (vieläkään) ole ihan katsastuskunnossa. Eipä siinä enää ole kuin pakoputken korjailua, että ehkäpä sen pyhien jälkeen saisi katsastettua (sitä toivotaan sormet ja varpaat ristissä).


No mutta asiaan. Hurautin tallille kahdeksaksi aamulla erittäin huonosti nukutun yön jälkeen. Mie olen hirmu kova jännittämään tuollaisia asioita ja nytkin ihan turhaan, niinkuin yleensä aina. En nyt muista mitä olen jo kertonut paikasta, mutta se siis on yksityistalli, karsinoita 13 joista 12 on "varattuja" :). Tallinomistaja R on kengittäjä (ei kai kengitä muita kuin tallin heppoja) ja hän tarjoaa myös ratsutuspalveluja. Hän pitää myös muutamia ratsastustunteja viikossa. R vaikuttaa todella mukavalta ja rennolta, töitä ei tarvitse hiki hatussa verenmaku suussa puurtaa.


Aamu alkoi väkirehujen syötöllä, heinät R:n mies oli käynyt laittamassa aiemmin töihin lähtiessään. Sitten kaikille takit päälle, ulkona kun satoi räntää ihan urakalla. Toivottavasti en ihan äkkiä joudu loimittamaan kaikkia itse, en ole siinä vielä niin nopea kuin rutinoituneemmat hevosihmiset :) Ja eikun pollet pihalle. Kaikki taluttamani käyttäytyivät oikein mallikkaasti, ei kukaan testaillut uuden tyypin hevosen käsittelytaitoja :) Nooh, kyllähän ne vielä ehtivät sitäkin tekemään, jos jollakin on siihen taipumuksia..
Tässä välissä pidettiin lyhyt kaffepaussi jotta jaksaa sitten karsinoita putsata ;) Kuivikkeena on olkipelletti, johon en olekaan vielä törmännyt, ja tykkäsin heti! Paljon helpompaa ja nopeampaa siivota kuin turve, kutteri, sahanpuru saati olki, ja vähemmän menee kuiviketta hukkaan. Kolmen karsinan jäkeen vasta piti käydä kottarit tyhjentämässä! Lakaisin vielä käytävät ja sitten pidettiin se varsinainen kahvitauko, syötiinkin samalla.


R ratsasti kaksi hevosta, laitoin ne hänelle valmiiksi ja liikutuksen jälkeen varusteet pois ja paikoilleen, harjasin vähän ja eikun takit takaisin niskaan ja tarhaan. Siinäpä oli miun päivä, kello oli yksi kun lähdin ajelemaan siskolleni käymään, hän kun asuu siinä ihan lähellä. Mutta siis yhteenvetona oli oikein kiva päivä ja huomenissa sitten uudestaan :)


Sitten vähän muita asioita. Sain vihdoinkin vähän muokattua ulkoasua, en nyt hirveen tyytyväinen ole, mutta menköön näin joulun ajan. Palautetta saa antaa :) Mistä tulikin mieleeni, ettei kommentteja tullut yhden yhtä edelliseen postaukseen, nyyh! Oisin niin toivonut jotain palautetta miun tallihaaveiluun..Nyt kysynkin siis teiltä rakkaat 9 lukijaani, että luitteko sen? Kiinnostiko se ketään? Ei sillä että mie jättäisin nuo Suuret Visiot kokonaan pois tästä blogista, vaikka kukaan ei niistä pitäisikään, koska ne olivat alunperin (ja ovat edelleen) iso osa koko blogiprojektia. Itselle haluan ne talteen muistoksi. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö tänne voisi toiveitaan ja ajatuksiaan kertoa! :)

11 kommenttia:

  1. Mun piti kommentoida siihen, mutta jäi kesken kun tuli kiire kauppaan :D
    Olen pienestä asti haaveillut, että muutan mummulaani ja kunnostan vanhan navetan. Hankkisin sinne pari hevosta ja tietysti tallikissoja :D Ja jos on pihalla asuvia koiria, niin ne pääsisivät tarvittaessa sinne säältä suojaan. Vaatisi kyllä melkoisesti rahaa, mutta aina saa unelmoida. Siitä olen ainakin varma, että joskus muutan pois kaupungista ja hankin suuren koiralauman :D
    Tuollaisten pohjapiirrustusten tekeminen ja suunnittelu on muuten kivaa, itse väsäsin aina koulussa vihkon sivut täyteen unelmataloja yms :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos ihanasta kommentista :)

    Juu, koiralauma kuuluu miunkin haaveisiin..Tulis muuten iso lauma jos hankkisin kaikkien niiden rotujen edustajia, mitä haluaisin ;)

    VastaaPoista
  3. Missä opiskelit eläintenhoitajaksi? Olen itsekin ollut pitkään kiinnostunut kyseisestä alasta, mutta täällä etelä-suomessa on kovin hankala päästä opiskelemaan tuota alaa. Varsinkin kun pitäisi olla kyseistä työkokemusta vähintään parisen vuotta. Pläääh.. eikä työhön pääse, jos ei ole koulutusta. Aika nurinkurista, eikö? :D

    Ja juuri niinkuin Hirttis jo ehti kommentoida, samaa on pienenä tullut haaveiltua täälläkin :) Nykyäänkin välillä tulee sellaisia puuskia, että haluaa pois kaupungin hulinasta ja kiireestä maaseudun helmaan, ihan omaan rauhaan ja ikiomaan taloon. Parasta olisi juuri se, että sitä taloa saisi itse olla (ihan vähän) rakentamassa ja suunnittelemassa. Ja sitten siellä olisi pari lehmää ja erityisesti pari hevosta. Mutta varsinkin koiria ja kissoja. :D

    Mun tädillä oli monta lehmää ja ihan oma maatila silloin, kun olin pieni. Pelkäsin ihan sikana mennä sinne navettaan, kun siellä haisi pahalle ja ne lehmät oli ISOJA ja niiin pelottavia. :O

    VastaaPoista
  4. Mie opiskelin Kiteellä. Nii onkohan se sitten etelämpänä klinikkaeläintenhoitajakoulutus? Meillä oli Kiteellä painotettu enempi tuotantoeläinten ja hevosten hoitoon. Pieneläinjakso oli harmittavan lyhkänen. Työssäoppimisjaksot sai käydä missä halusi, mie olin aina hevostalleilla :)

    Heh, mie taas tykkäsin pienenä hoitaa vasikoita ja "ratsastaa" lehmillä ja harjailla niitä :) Mutta onhan se eriasia, kun meillä oli sillon oma lypsykarjatila. Miekin voisin pari lapinlehmää ottaa joskus, mutta muuten noi navettahommat ei ole ihan miun juttu :)

    Kiva kun on samanhenkisiä ihmisiä eksynyt tänne! Oikein hyvää joulua kaikille!

    VastaaPoista
  5. Juu, täällä etelässä on lähinnä suuntautunut eläinlääkärinapulaisiksi ym, yliopistopohjainen koulutus. Mutta sitten mm. Mäntsälässä ja Hyvinkäällä olisi sitten lähin eläintenhoitajakoulutus, jonne ehkä pääsisikin opiskelemaan. Mutta siinä on enempi keskittynyt tuohon maatilan eläinten hoitamiseen, itse tykkäisin nimenomaan olla eläinlääkärin avustajana. Höh.

    Niin, ja oikein ihanaa joulua sinullekin<3 :)

    VastaaPoista
  6. Pakko vielä osallistua sen verran keskusteluun, että meillä on täällä Tampereella Ahlman-instituutti, jossa voi opiskella joko peruskoulu- tai yo-pohjalta eläintenhoitajaksi. Ensimmäisen vuoden jälkeen saa itse valita "polun", että perehtyykö tuotantoeläimiin ja hevosiin vai pieneläimiin. Ajattelin hakea sinne keväällä, yritin viime syksynä jälkihaussa mutta vapautuneet paikat menivät ensisijaisesti niille joilla ei jo ollut ammattitutkintoa :( Mutta toivottavasti käy parempi säkä tässä kevään yhteishaussa.

    VastaaPoista
  7. Hmm, kuulostaa mielenkiintoiselta - pitääpä kurkata. Mutta miten pitkä se koulutus on? 3 vuotinen? Opiskelu sinänsä ei kauheasti enää innosta, maistuu jo kovin jauhoiselta.. Pitäisi koulunkäyntiin löytää se kauan kadoksissa ollut inspiraatio. Mutta yrittää aina voi :) Mutta eikös me saataisi aika paljon hyväksilukuja perus aineissa, jos ollaan käyty jo aikaisempia kouluja?

    Mutta toivottavasti sinulla nappaa se opiskelupaikka siellä, kumpaan alaan ajattelit valmistua? (:

    VastaaPoista
  8. Oi, onnea Hirttoyrtille yhteishakuun! Kerrohan sitten jotakin kautta miten kävi :)

    Andromeda, siitä vaan, kyllä se opiskeluinto löytyy, jos ala vaan kiinnostaa! Nimimerkillä erittäin laiska opiskelija :)

    VastaaPoista
  9. Täällä on kanssa yks niin laiska opiskelija, että hyvänen aika sentään.. x) no ehkä hieman liioittelen, muttamutta.

    VastaaPoista
  10. Pieneläimiinhän minä luultavasti, saa sitten nähdä miltä tuntuu jos asia tulee ajankohtaiseksi :) Ja joo, koulutus kestänee sen kolme vuotta.

    Ahlman on opiskeluympäristönä aina kiinnostanut minua, sillä se on periaatteessa vanha maatila kartanoineen ja piharakennuksineen :D Mummoni asuu siinä aivan lähellä, joten kävin jo pienenä siellä usein silittelemässä hevosia ja varsoja :)

    Infoan asiasta varmasti uudessa blogissa sitten joskus :D

    VastaaPoista
  11. Kurkkasin ihan mielenkiinnosta, ja koulu vaikuttaa tosi hyvältä :o Jos tuonne yrittäisi yhteishaussa 27.2-> hakea, ja jos sattumalta vielä pääsisi sisään, täytyisi muuttaa - TAAS. Mulla on kokemuksia HOASista, eli helsingin opiskelija-asunnoista, ja suoraan sanoen se on kuin suoraan alimmasta helvetistä.

    Mitenkäs on Tampereen opiskelija-asuntolan laita? :D Onko kellään kokemuksia tai muuta? Kuulisin mielelläni.

    VastaaPoista