Sivut

tiistai 17. maaliskuuta 2015

Tuntoaisti

Jep, tänään olisi aiheena tuntoaisti, tai siis lähinnä sen osittainen puuttuminen. Aina puhutaan sokeudesta tai kuuroudesta ja syrjään jää tuntoaisti, joka sekin on todella tärkeä, mutta sitä pidetään itsestäänselvytenä. Mie oon kokenut senkin kantapään kautta, mihin kaikkeen tuntoaistin puuttuminen vaikuttaa. Varmaan tärkein on kipu, joka kertoo siitä, ettei kaikki ole hyvin. Mie en tunne vasemmalla puolella ainakaan pintakipua, syvempää kipua tunnen ilmeisesti, kun on tuo vasen polvi kipuillut ja sen kyllä tunnen!

Olikohan loppukesää tai alkusyksyä 2013 kun olen viimeksi ollut kipeä. Toimintaterapeutti huomasi, että mie suorastaan hehkuin. Hoitaja mittas kuumeen, jota olikin yli 39 astetta ja mie en tuntenu mitään. Taas sairaalaan, epäiltiin keuhkokuumetta. Otettiin röntgenkuvia keuhkoista ja verikokeita, kuume osottautukin tavan flunssavirukseksi, onneksi. Tämän mie tiesinkin, miten, en tiedä, mie vaan tiesin. Tuon tapauksen jälkeen on pari kertaa ollut kurkku kipeä, ei muuta.

On tässäkin asiassa parannusta tapahtunut kun en ensin tuntenut edes kosketusta. Onni onnettomuudessa on se, että tunto toimii normaalisti oikealla puolella kehoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti