Sivut

torstai 18. elokuuta 2011

Suuret Visiot osa 1

Oho, hupsista, edellisestä postauksesta unohtui otsake kokonaan..Nooh, sellaista sattuu aloittelijoille ainakii ;)

Näin sadepäivän ratoksi (kyllä, TAAS sataa :P) meinasin väkertää tähän palasen miun Suurista Visioista. Varoitus, tästä saattaa tulla aikas sekavaa settiä, kun nuo visiot todellakin ovat täysin ajatuksen tasolla, mitään faktoja en ole ottanut selville, koska tämä haave toteutuu vasta vuosien päästä JOS toteutuu silloinkaan..Mutta ainahan saa unelmoida ja hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, vai mitä? ;)

Mutta nyt siis itse asiaan..




Tämä kuvassa oleva vanha navetta on miun lapsuuden kodista. Kuvan oikean reunan ulkopuolelle jää itse asuinrakennus ja vasemmalle puolelle aitta/autotalli. Tämmöisessä miljöössä mie vietin ensimmäiset 17 elinvuottani. Rakennukset ovat viiskytluvun alkupuolelta, ukkini ja hänen veljensä rakentamia. Vanhempani siis edelleen asuvat tuolla. Ja joku päivä toivon itse asuttavani tuota paikkaa. Tässä ensimmäisessä osassa Suurta Visiota keskityn tuohon navettarakennukseen.

Siitä olisi tarkoitus väsätä talli. Tai itse asiassa itse hevostilat (karsinat ja lantala ainakin) tulisi lisäsiipeen, oikeaan päätyyn rakennuksen taakse, eli koko systeemistä tulisi L-kirjaimen muotoinen. Navetan takana on kasvamassa hyvää vauhtia koivikko, johon tulisi pihatto ja pari tarhaa tai pelkkä pihatto. Alkuperäisen osan haluaisin säilyttää suht samanlaisena, tietenkin korjauksin, jota se vaatii. Siihen tulisi sitten varustehuone, kuivaushuone, rehuvarasto, pupula, kanala ja vuohila, ylisille heinävarasto :) Tilaa ainakin piisaisi! Pitäisi joskus ihan ajan kanssa väsätä ihan jonkinlainen pohjapiirros, selittämällä ei kukaan ymmärtäisi tuon taivaallista! Tämä on nimittäin ensimmäinen kerta kun laitan mitään ns. "paperille". Mielessäni näen kyllä ihan selkeästi mihin tulee mitäkin :) Sen verran vois sanoa tässä, että nuo oikella olevat kaksoisovet olisivat pääsisäänkäynti talliin. Ja nykyisin tuolla vasemmassa päädyssä on sauna, viimeinen ikkuna oven vasemmalla puolella on pukuhuoneen ikkuna. Ne säilyisivät samassa paikassa, toki remppaa sieläkin olisi tehtävä aimo annos.

Ja ennen kun joku rakennusalan insinööri nauraa miut suohon, niin kerronpa että nämä ovat vain pienen tietämättömän tytön visioita, totuus paljastuu miullekin sitten jos ja kun tuota ihan tosissaan ruvetaan suunnittelemaan. Kiirusta ei ole, lottovoittoa odotellessa.....


Navetan takaista koivikkoa




2 kommenttia:

  1. Ihania suunnitelmia :) ja ihana rakennus.. Itte kannatan kovasti pihattoa ja sielähän nuo meirän hepat asuuki talven yli, kattoo ny mitä mieltä oon sitte pakkasten jälkeen :D

    VastaaPoista
  2. Kyllä miutakin kovasti se pihatto houkuttelis..Saas nyt nähdä, eihän nuo ole vielä kuin pelkkiä haaveiluja :) Mutta sinnikkäästi koitan saada ne toteutetuksi!

    VastaaPoista